Dag 4 - Mort Subite Witte Lambic
Een verfrissend biertje dat op een bijzondere manier wordt gebrouwen.
Dit keer een heel ander type biertje, namelijk een Lambiek/Lambik/Lambic
Hoewel de naam van de brouwerij (Mort Subite) niet zo veel goeds doet vermoeden, heeft het toch een bijzonder verhaal. Aan de bieren die bij deze brouwerij worden gebrouwen, wordt tijdens het brouwen geen gist toegevoegd, omdat op de plek van brouwen (de Zennevallei, bij Brussel) wilde gisten in de lucht ‘hangen’, die een spontane gisting bewerkstelligen. Een eeuwenoude manier van bierbrouwen die maar op enkele plekken en in een aantal maanden per jaar kan worden uitgevoerd.
Deze lambiek beviel mij prima. verfrissend, fruitig en klein zuurtje. Lekker voor in de zomer (dat was ook het moment waarop ik deze had geproefd).
Andere producten die met Lambiek bier worden gemaakt, vallen mij vaak wat minder in de smaak, Kriek en Geuze bier, maar het zuurtje aan dit bier bevalt mij prima!
Drink smakelijk!